top of page

Amerongen is de geboorteplaats van Diakonos.
Daar bevinden zich de oudste wortels. In Amerongen beheert Diakonos de rouwkamer en De Kapel van Hebron, aan de Jan van Zutphenweg. 

Begraven in Amerongen

In 2007 vond de eerste begrafenis plaats die door Diakonos werd verzorgd. In Amerongen, met een afscheidsdienst vanuit het toenmalige Zendings-Diaconessenhuis. De opbaring vond plaats in de rouwkamer van Diakonos aan de Jan van Zutphenweg. Nog steeds beheert Diakonos Uitvaartverzorging deze accommodatie, welke in 2019 is overgenomen door Hebron Missie.

Heel veel bewoners van Zorgcentrum Elim, een locatie van Stichting Charim welke onder hetzelfde dak is gehuisvest, zijn hier opgebaard en vanuit de aangrenzende Kapel begraven.

Buiten de Andrieskerk in Amerongen is er geen sfeervollere locatie in Amerongen voor een afscheidsdienst. Wilt u meer weten over het gebruik van het gebouw aan de Jan van Zutphenweg en de specifieke voorwaarden die de eigenaren hieraan stellen, neem dan gerust contact met ons op.

 

Vanuit Amerongen vindt de begrafenis vaak plaats op de Nieuwe Algemene begraafplaats aan De Holleweg. De afstanden in het dorp zijn zo klein dat families met regelmaat kiezen om de loopkoets te gebruiken om zo lopend de overledene te begeleiden naar de laatste rustplaats.

Zie: www.loopkoets.nl

 

Aart en Inge van Kruistum hebben jarenlang aan De Koenestraat gewoond en kennen Amerongen van binnenuit.

Dat kan soms helpen bij het  samen keuzes maken die bij de overledene en de nabestaanden passen. Wanneer u liever niet kiest voor de aula op de begraafplaats of een kerkelijke omgeving, denk dan eens aan één van de restaurants in en om Amerongen.

We bewaren warme herinneringen aan de intimiteit en sfeer die daar te vinden is. In goed overleg is er veel mogelijk.

Begraafplaats Amerongen dec 2021 4.jpg
olijventak_bewerkt.png

Crematie in Amerongen

Wanneer u kiest voor een crematie vanuit Amerongen is Diakonos u ook graag van dienst. We zullen dan samen overleggen waar iemand wordt opgebaard en waar de crematie zal plaatsvinden. Vaak kiezen de Amerongers voor het Crematorium Amersfoort (Leusden). Naast de grote aula met de prachtige vleugel en de moderne lichte uitstraling is er ook een kleine zaal voor een beperkt gezelschap.  

Voor een klein gezelschap of bij een beperkt budget is het crematorium Fine Vita in Heteren een mooie oplossing. Alternatieven liggen in Tiel, Ede, Zeist of Bilthoven.

Het vervoer kan plaatsvinden met de mooie moderne rouwauto van Diakonos. Als u wilt en het bij u past mag u daar zelf in rijden. Dat past bij een persoonlijke uitvaart!

De antracietgrijze rouwauto van Diakonos bij Crematorium FineVita in Heteren

FineVita Heteren, rouwauto Diakonos

WIlt u meer weten over een uitvaart in Amerongen, of heeft u specifieke vragen: 

bottom of page