top of page

Uw regio

Diakonos ontstond vanuit de wens iets te betekenen voor onze gemeenschap. De drang om iets wezenlijks te doen voor mensen die worden geconfronteerd met een ongekend verdriet. Vanaf het moment dat u ons belt om een overlijden te melden, staan wij volledig voor u klaar. Het is wat ons hart raakt en wat wij al sinds 2007 doen.

 

Vanuit onze standplaats in Veenendaal helpen wij u om een afscheid te vormen dat volledig bij u en de overledene past. We kennen de gebruiken en tradities van de regio en combineren deze met uw persoonlijke wensen. Hoe intensief of minimaal onze begeleiding is, bepaalt u zelf. Diakonos betekent niet voor niets ‘hij die dient’ en niet ‘hij die beslist’.

Klik hier voor een uitvaart in Veenendaal

Klik hier voor een uitvaart in Amerongen

Klik hier voor een uitvaart in de regio Gelderse Vallei

Klik hier voor een uitvaart op de Utrechtse Heuvelrug

olijventak_bewerkt.png
BureauAPS-Diakonos-8534
BureauAPS-Diakonos-9397
BureauAPS-Diakonos-8731
BureauAPS-Diakonos-9052
Een overlijden melden kan 24 uur per dag

Gebruiken

Wij voelen ons in alle kerken, maar ook daarbuiten thuis en zijn vertrouwd met christelijke tradities en rituelen. Wij respecteren de gebruiken van de kerkelijke gemeenten en helpen u graag met het organiseren van een passende uitvaart. Wanneer de overledene gelovig was, maar nabestaanden minder met het geloof hebben, denken we graag mee over een goede oplossing waar iedereen zich in kan vinden.

Moderne tradities

We vinden het belangrijk dat u keuzes maakt op basis van uw voorkeuren en niet omdat het nou eenmaal zo hoort. Door goed te luisteren en altijd te zoeken naar de verbinding ontstaan er nieuwe variaties op bestaande tradities. Bijvoorbeeld een afscheid dat begint met een persoonlijke bijdrage en daarna pas overgaat naar het gedeelte dat de voorganger voor zijn rekening neemt.

bureauaps_diakonos-20220803_022.jpg

Samen organiseren

Samen organiseren betekent voor ons dat alles mogelijk is. We werken niet met een standaard draaiboek, maar beginnen met een blanco vel dat u als nabestaande in mag vullen met uw wensen. Als wij langskomen na het melden van een overlijden bestaat het eerste uur dan vaak ook vooral uit luisteren. Maar als u het fijner vindt, gaan we net zo lief meteen aan de slag. Als het u maar helpt om tot rust te komen.


Uitvaarten weerspiegelen steeds meer wie de overledene was. Door goed te luisteren naar uw verhaal, kunnen we u inspireren met creatieve mogelijkheden. Welke kleding paste zo bij vader?  Als uw ouders altijd met de camper door Europa reden, waarom zouden we uw overleden vader dan niet in zijn eigen camper naar de locatie van het afscheid vervoeren? Er is veel mogelijk en wij helpen u graag om uw wensen te realiseren.

bottom of page