top of page

Onze uitvaartzorg

De periode na een overlijden is hectisch en emotioneel. Laat ons dan uw rustpunt zijn. Niet alleen door onze kalme benadering, maar ook door binnen 48 uur na het melden van een overlijden duidelijk en transparant te communiceren over de kosten. Zo weet u precies waar u aan toe bent.

 

Voor het gehele dienstenpakket rondom een uitvaart kunt u bij ons terecht. Van de laatste verzorging tot het uitzoeken van de uitvaartkist of het rouwvervoer: wij ondersteunen u bij alle keuzes die er gemaakt moeten worden. Het drukwerk hebben wij zelfs in eigen beheer. Laat het regelen van een passend afscheid dus met een gerust hart aan ons over.

Persoonlijk afscheid

Weinig nabestaanden weten van tevoren precies hoe een uitvaart eruit moet komen te zien. De periode rond de uitvaart is dan ook een proces waar we samen in stappen. Van de eerste verzorging tot de dag van de uitvaart staat één en dezelfde persoon u bij. En ook na het afscheid komen we als u het wilt graag nog een keer langs om gewoon eens te vragen hoe het met u is en of we u nog kunnen helpen.

Een mooie uitvaart geeft hernieuwde hoop. Diakonos vindt het belangrijk dat het afscheid volledig bij uw wensen past. De invulling van de uitvaart is vrij en wij stimuleren u om eigen keuzes te maken. We luisteren zonder oordeel naar uw wensen en vinden geen verzoek te gek. Alleen zo ontstaat er een afscheid dat de basis vormt voor een nieuwe start.

olijventak.png
webelementen-05.png
olijventak_bewerkt.png

Iedereen bij de uitvaart

Dementievriendelijk

Wanneer nabestaanden dementerend zijn, besluiten families soms uit bescherming om hen niet te betrekken bij het afscheid. Diakonos gelooft dat dit een dubbele verlieservaring oplevert en zet zich daarom in voor dementievriendelijke uitvaarten. Er is op dit gebied veel mogelijk. Denk aan een aparte, prikkelarme hoek in het restaurant waar het gezelschap samenkomt. Of zelfs een kleiner, apart afscheid in het verzorgingstehuis. Samen overleggen we over de beste optie voor uw situatie.

Pictogrammenboekjes

Ook nabestaanden met een verstandelijke beperking of autisme betrekken we graag in het afscheid. Om hen te helpen op een voor hen zo’n ingewikkelde dag, maken we graag een pictogrammenboekje op maat. De picto’s en foto’s geven de dag structuur. Denk aan foto’s van de locatie of picto’s die uitleggen wanneer het tijd is om te zingen en wanneer er juist behoefte is aan stilte. Zo houden we rust en overzicht.

Of u nu gaat voor een groots en meeslepend afscheid of klein en sober, een kerkelijke uitvaart of daarbuiten: Diakonos is er voor u.

Afwikkeling na

de uitvaart

Wat komt er veel op u af na de uitvaart. Opzeggingen, overnemen van contracten, regelingen met providers, banken en telecommaatschappijen. Het Nabestaandenloket helpt u door deze noodzakelijke handelingen heen. U houdt het overzicht, blijft in regie en tegelijkertijd gaat er veel vanzelf. 

Hieronder vindt u een video met uitleg.

Nazorg
bottom of page