top of page

Opbaring zonder koeling door licht te balsemenAls u afscheid moet nemen van een dierbare, wilt u diegene herinneren zoals hij of zij was. Lichte balseming, ook wel thanatopraxie genoemd, kan hierbij helpen. Lichte verkleuringen verdwijnen en omdat een koelinstallatie overbodig wordt, voelt het lichaam minder koud. Wij vertellen u graag over de meerwaarde van balseming.


Zo werkt thanatopraxie oftewel lichte balseming

Vergelijk het balsemen met een nierdialyse. De balsemvloeistof wordt langzaam in het lichaam gecirculeerd. Zo ziet uw dierbare er verzorgd uit en wordt het verval van het lichaam vertraagd. Na het balsemen verzorgen wij eventueel samen met u de overledene.


Lichte balseming bij thuisopbaring


Uw vader of moeder heeft altijd met veel plezier en liefde in het huis gewoond waar u als kind opgegroeide. Dan kan het mooi zijn om uw ouder thuis op te baren. Koelinstallaties maken een brommend geluid en de overledene voelt hiermee koud aan. Bij thuisopbaring is balseming daarom een prettig alternatief. U kunt in alle rust afscheid nemen en zijn hand nog een keer vasthouden of nog een kus op het voorhoofd geven.


Opbaring in het uitvaartcentrum

Wanneer u ervoor kiest uw dierbare in een uitvaartcentrum op te baren, heeft balsemen minder toegevoegde waarde. Het lichaam ligt daar in een gekoelde ruimte.


Langer zichzelf


Misschien komt een familielid van ver of zijn er hoge zomerse temperaturen buiten. Met het balsemen van de overledene herkent u het lichaam langer als dat van uw dierbare. Daarnaast heeft het minder haast. Het balsemen hoeft niet meteen na het overlijden, maar kan ook nog na een dag. Deze extra tijd is soms heel fijn om na een overlijden eerst te rusten om daarna weer verder te kunnen.


Kiest u voor begraven dan heeft balseming geen invloed op het lichaam of de natuur.

Natuurlijke kleur


Als u kiest voor lichte balseming behoudt de overledene een meer natuurlijke kleur. Dat geeft een gerust gevoel en draagt bij aan een waardig afscheid. Het kan zelfs helpen met uw persoonlijke rouwproces. De laatste keer dat u de overledene ziet, blijft vaak een herinnering.


Onze partner

Voor het balsemen van uw overledene werken wij met HQ Thanatopraxie. Zij hebben niet alleen liefde voor hun vak, maar ook voor de mens. Wij delen dezelfde visie. Wanneer u het prettig vindt kan één van ons aanwezig zijn bij de balseming.


Voorbereidend gesprek


Wij informeren u graag over balseming bij thuisopbaring. Want hoewel de kosten ongeveer gelijk zijn als bij koelen, zijn er zoals beschreven wat verschillen. De keuze ligt bij u. Met ons informatieboekje kunt u er nog wat langer over nadenken.


Wij vertellen u graag over het proces bij licht balsemen tijdens een voorbereidend gesprek.


コメント


bottom of page