top of page

Persoonlijke bloemstukken bij de uitvaart


Bloemen brengen mooie herinneringen met zich mee. Zoals dat spontane dagje weg waar jullie langs velden vol madeliefjes reden. Of de witte tulpen waar u haar jaarlijks op haar verjaardag mee verraste. Houd deze fijne herinneringen in eer met een persoonlijk bloemstuk op de uitvaart. Diakonos helpt u daar graag mee.


Een mooie herinnering


Dieprode rozen of wilde bloemen brengen u weer even terug naar een fijn moment met uw dierbare. En door de lievelingskleur in het bloemstuk terug te laten komen, voelt u zich nog meer verbonden. Onze ervaring leert dat een persoonlijk bloemstuk bij de uitvaart kan helpen in het rouwproces. Ook biedt het ophalen van prettige herinneringen u troost.Persoonlijke boodschap Bij het vormen van een persoonlijk bloemstuk kunt u ook een lint kiezen. Hier zet u een mooie, eigen boodschap op. Het lint kunt u na de uitvaart bewaren.

Samen een bloemstuk uitzoeken


Uw gevoel is het belangrijkste bij het creëren van een persoonlijk bloemstuk. Daarom betrekken de bloemisten waarmee wij werken u bij de keuze. U kunt langskomen in de winkel om de bloemen te zien, voelen en ruiken. Zo maakt u een beslissing waar u volledig achterstaat en precies past bij u en de overledene.


Zelf het bloemstuk maken


U hoeft natuurlijk niet standaard naar een bloemist voor een geschikt bloemstuk. Wilt u liever zelf het bloemstuk maken? Bijvoorbeeld omdat u altijd met uw moeder bloemen schikte. Of omdat uw vader altijd in de bloemenzaak werkte en u hem graag een zelfgemaakt stuk geeft. Dan is die mogelijkheid er. Inge en Aart vertellen u er graag meer over.


Thuis in iedere traditie We voelen ons thuis in alle tradities. Of dat nu binnen een kerkelijke gemeenschap is of daarbuiten. Dus we snappen het als u een sobere uitvaart wilt zonder bloemen. Het gaat erom dat u zich prettig voelt. De wens voor geen bloemen kunt u opschrijven op de rouwkaart. Samen kijken we naar wat past bij de overledene en zijn gebruiken.

Het bloemstuk na de uitvaart


Als herinnering aan de moeilijke dag vol verdriet, troost en rouw kunt u bloem of een klein boeketje meenemen van het bloemstuk. Een mooie manier om terug te denken aan de uitvaart. Wilt u liever geen kleiner boeket meenemen, dan worden de bloemen op het graf gelegd na de begrafenis. Na een crematie gaan de bloemen naar het bloemenveld.


Een bloemstuk kiezen voor de uitvaart van uw dierbare is een persoonlijk proces. Wij helpen u graag bij een keuze waar u zich prettig bij voelt.


Opmerkingen


bottom of page