top of page

Natura- of kapitaalverzekering: dit moet u wetenWanneer uw leven eindigt, laat u nabestaanden het liefst zo goed mogelijk achter. Het is daarom belangrijk om het financieel rond uw afscheid te regelen, bijvoorbeeld door een uitvaartverzekering af te sluiten. Afhankelijk van uw keuzes kost een uitvaart tussen de 4.000 en 10.000 euro. Bij velen staat dit niet zomaar op de spaarrekening. Maar misschien heeft u al een natura- of kapitaalverzekering, of staat u nog voor deze keuze. Wij vertellen u graag meer over de twee meest gangbare opties.


Verzekeringsvormen De twee meest gekozen vormen voor een uitvaartverzekering zijn een natura- en kapitaalverzekering. Wij adviseren u graag over welke verzekering het beste bij u past. Neem ook contact op als u uw huidige verzekering onder de loep wilt nemen. Sluiten uw wensen daar nog bij aan? Tijdens een gesprek kijken we wat het beste voor u is.


Naturaverzekering

Bij een natura uitvaartverzekering - ook wel dienstenverzekering genoemd - legt u van te voren uw keuzes vast in de polis. Bijvoorbeeld welke kist u wilt en hoeveel rouwkaarten u wilt versturen. Een nadeel is dat de verzekering vaak gekoppeld is aan één van de grote landelijke uitvaartondernemingen: Dela, Yarden en Monuta. Wilt u daarnaast afwijken van wat er is vastgelegd in de polis, dan moet er bijbetaald worden.


Kiezen voor Diakonos De keuze ligt nog steeds bij u wie de uitvaart verzorgt. Kiest u voor Diakonos dan kijken we samen naar de polis en maken wij een berekening van de verwachten kosten. U heeft namelijk recht op een financiële uitkering. U bent vrij om te kiezen wat u wilt.

Wat te doen bij een overlijden

Overlijdt een dierbare en heeft diegene een uitvaartverzekering, dan hoeft u niet meteen contact op te nemen met de verzekeraar. Verzorgt Diakonos de uitvaart dan vragen Aart en Inge desgewenst de verzekerde bedragen namens u op. Aart: “In de 12 jaar ervaring binnen Diakonos zijn we er altijd goed met de nabestaanden uitgekomen.”


Kapitaalverzekering

Wij raden vaak aan om een kapitaalverzekering te kiezen. Hierbij bepaalt u de hoogte van het bedrag dat wordt uitgekeerd. De maandelijkse premie wordt berekend op basis van de hoogte van de dekking en uw leeftijd. Met de uitkering van de verzekering kan de uitvaart volledig of voor een deel worden bekostigd. Bovendien hebben nabestaanden alle vrijheid bij het regelen van de uitvaart. Wilt u hen graag laten weten wat uw wensen zijn? Vul dan het wensenboekje in. Zo creëert u duidelijkheid en daarmee rust bij uw dierbaren.


Jongeren zijn tot hun 18e gratis meeverzekerd bij hun ouders. Verlenging wordt daarna vaak vergeten. Terwijl het op zo’n jonge leeftijd niet duur is om een polis af te sluiten. Bij een kapitaal uitvaartverzekering gaat dit vaak maar om een paar euro per maand.

Eerlijk advies

Een uitvaart is heel persoonlijk dus de kosten daarvan ook. Welke verzekering u ook heeft, u kunt altijd bij ons terecht met vragen. Of voor advies. In een gesprek kijken we samen welke opties er zijn. En welke vorm het beste bij uw wensen aansluit.


Voor vragen over een uitvaartverzekering kunt u ons altijd bellen, appen of mailen.


Comments


bottom of page