top of page

Stichting Ambulancewens en Diakonos, een bijzondere combinatie op een onvergetelijke dag

We maken tijdens ons werk moeilijke maar ook hartverwarmende gebeurtenissen mee.


Een voorbeeld?

We stonden voor de vraag: hoe moet dat, als een geliefde man overlijdt en zijn partner zo kwetsbaar is dat het echt niet mogelijk is om naar de kerk te komen waar de dienst wordt gehouden?

Welke mogelijkheden zijn er dan, welke opties hebben we? Eerst denk je: een livestreamverbinding? En misschien wel een uitvaartfilm? Een fotograaf? Of kan er meer? Samen met mevrouw en de kinderen maakten we een plan…


Inge van Diakonos kent het werk van Stichting Ambulancewens en stelde voor om daar eens naar te kijken. En dat was een schot in de roos. Ondanks haar breekbare gestel was het met hulp van de ambulance en de geweldige vrijwilligers van St. Ambulancewens mogelijk om de belangrijkste momenten van de dag samen mee te maken.


Voor ons leverde het de mogelijkheid om tijdens de kerkdienst de verhalen te horen van de twee bevlogen vrijwilligers die in hun vrije tijd het hele land (en zelfs daarbuiten) afreizen. Met als doel om een wens van terminale mensen die niet meer van bed kunnen komen nog één keer mogelijk te maken. Wat een mooie mensen, wat een prachtig werk. We proefden hun liefde voor mensen, genoten van hun deskundigheid en ervaring.


Voor mevrouw was het goed te doen op deze manier. Ontroerend was het hoe zij het licht via een kaarsje door kon geven en zo haar prachtig plek innam bij het afscheid.

Mooie mensen van Stichting Ambulancewens, hartelijk bedankt!! Het was een geweldig voorrecht om jullie op deze manier te leren kennen!

De ambulance en de rouwauto van Diakonos bij de Petrakerk in Veenendaal
Bij de Petrakerk in Veenendaal

Comentarios


bottom of page