top of page

Het vastleggen van uw uitvaartwensen


Door van te voren al na te denken over bepaalde aspecten van een uitvaart, zoals de kist, kunnen uw nabestaanden zich wanneer de tijd daar is focussen op afscheid nemen.
Uw uitvaartwensen vastleggen is moeilijk, maar zorgt voor rust bij u en uw nabestaanden. Vul ons wensenboekje in of maak een afspraak voor een gesprek.

Nadenken over uw eigen sterven is confronterend. Maar praten over uitvaartwensen kan desondanks fijn zijn, voor zowel uzelf als uw nabestaanden. Door bepaalde zaken vast te leggen, voorkomt u onduidelijkheden wanneer het moment daar is. Inge of Aart gaan graag met u in gesprek over hoe u het afscheid voor zich ziet. Zo kunt u eventuele zorgen loslaten.


Vrijblijvend gesprek

Veel mensen zien tegen het gesprek over de uitvaartwensen op. Voor ons is het vertrouwde materie waardoor wij er ontspannen over praten. Dit maakt het gesprek minder beladen. Wij maken moeilijke onderwerpen bespreekbaar in een veilige en vertrouwde omgeving. Bijvoorbeeld wanneer u geen naaste familieleden of vrienden hebt om uw uitvaart te regelen. Wij adviseren u over de mogelijkheden en creëren zo rust.


Wanneer u niet weet wat uw wensen zijn, vragen wij u wat u vooral niet wilt. Door goed te luisteren, komen we samen tot een passend afscheid.

Eerste kennismaking

U mag zelf kiezen of u dit gesprek alleen voert of met uw partner of gezin. Veel mensen gebruiken het gesprek ook als eerste kennismaking met ons. In de periode na uw overlijden worden wij immers voor even een deel van de familie. Voor uw gezin kan het fijn zijn om al aan ons gezicht te wennen en u weet zo zeker of er een klik is.


Het wensenboekje

Het opschrijven van uw uitvaartwensen biedt houvast voor degenen die achterblijven. Noteer uw wensen in ons wensenboekje. Dat mag alleen, samen met uw partner of met ons: waar u zich prettig bij voelt. In het boekje legt u zaken die u belangrijk vindt vast, zoals de keuze voor een kist, muziek of de invulling van de kaart. Nabestaanden hoeven zich daar dan niet druk meer om te maken.


Ontvang het wensenboekje tijdens ons gesprek, download het of laat het opsturen.

Niet te veel uitvaartwensen vastleggen

Het vastleggen van uitvaartwensen biedt rust voor nabestaanden, behalve wanneer zij krampachtig proberen te voldoen aan uw verwachtingen. Afscheid nemen is zeer persoonlijk en iedereen heeft andere behoeftes. Laat daarom ruimte over voor een andere invulling. Zo voelen uw nabestaanden de vrijheid om op sommige punten hun eigen invulling te geven en op hun eigen manier om te gaan met het verdriet.


Andere wensen

Mensen en wensen veranderen. Daarom mag u uw uitvaartwensen altijd aanpassen. Gaat het om een grote wijziging, zoals de keuze van een begraafplaats? U mag ons altijd bellen, appen of emailen. Wij geven u dan een goed beeld van wat dit bijvoorbeeld betekent voor het kostenplaatje.


U kunt het wensenboekje op elk beoogd moment vrijblijvend invullen en aanpassen. Ook als er nog geen sprake is van een naderend einde kan het voor rust zorgen. Zo weet u zeker dat er geen onduidelijkheid ontstaat zodra u er niet meer bent.

Zekerheid over de kosten

Als u het wilt, maken wij een vrijblijvende begroting op basis van uw uitvaartwensen. Zo weet u zeker of u bijvoorbeeld voldoende verzekerd bent. U ontvangt een gedetailleerd document waarin wij alle besproken zaken opnemen. Wij denken hierbij met u mee over de mogelijkheden en dragen suggesties aan. Uiteraard kiest u zelf wat bij u past.


Leg uw uitvaartwensen vast. Wij denken graag met u mee over een passende invulling.


コメント


bottom of page